Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Thanksgiving!

Hej bloggläsare!

Hösten kommer nu med stormfart, utanför fönstret smattrar regnet och löven ligger klistrade mot marken (som Lasse Winnerbäck sjunger). Känns som att tiden rinner en ur händerna, midterms radas upp efter varandra, föräldrar kommer på besök och det är redan snart Halloween! Känns vemodigt när man tänker att för varje dag som går närmar sig hemresan, SLUTET…

Nå väl, ännu finns det tid kvar att insupa det Kanada har att erbjuda och tittar man bakåt i tiden har vi redan hunnit med en hel del! Med det sagt tänkte jag att det vore passande att ge en liten revy över den gångna Thanksgiving- helgen som spenderades i Montréal samt Algonquin Provincial Park.

Körsträckan mellan Guelph och Montréal på ca 6,5 timme får klassas som relativt kort med kanadensiska mått och när man har fyra dagar ledigt får man ju ”passa på”. På vägen upp fanns en del ställen att besöka, bland annat Thousand Islands som är en grupp småöar på gränsen mellan Ontario i Kanada och New York state, USA. Somliga i vårt sällskap var dock besvikna efter den 60 minuter långa båtfärden då vi inte såg röken av de slott som vårt nätsurfande utlovat. Vi rattade därför måttligt roade, vidare och ett par timmar och en whopper-burgare senare anlände vi i downtown Montréal.

Vad ska man då säga om denna stad? Jo det är helt klart annorlunda från det Kanada jag hittills sett och upplevt. Mest för att det är franska som gäller som språk, det blev vi varse om när vi frustrerade försökte läsa skyltarna längs motorvägen… Staden i sig bjuder kanske inte på alltför många sevärdheter och två nätter räckte gott och väl. Vi hann dock med en hel del roligheter, så som att dansa loss på klubben Muzique, strosa runt i hipsterområdet Plateu-Mont Royal och käka en utomordentlig sushi-middag i Old Town.

Efter en längre frulle än vi tänkt oss, begav vi oss vidare på måndag morgon med målet Algonquin Provincial park i sikte. Färden som enligt google maps skulle ta 3,5 timme tog längre tid än beräknat och vi anlände först efter mörkrets inbrott. Thanksgiving till trots, blev det ingen kalkon till middag men vi hade trevligt ändå med goda ostar och god dryck samt sällskapsspel. Natten spenderades i en mycket gemytlig skogsglänta i vad ska man ska kalla en blandning av ett lusthus och ett tält (se bild) spartanskt inredd med två dubbelsängar och en öppen spis. Undrar om det bara var jag som var på helpänn när man skulle ut för att ”knacka ur pipan” på natten!? – området är ju trots allt ett sk ”Bear Area”

Efter en tidig uppstigning var det dags att utforska de fina vandringsleder området hade att erbjuda. Bitvis bjöds vi på rejält ansträngande stigningar men det var väl värt när man kom fram till utsiktsplatsen. Gudskelov såg vi ingen björn och inte någon älg för den delen heller, till australiensarnas stora förtret. Vi hann även med ett dopp i en iskall sjö innan det var dags för hemfärd.

På det hela taget var det ett besök väl värt mödan!

17 oktober, 2017

Inlägget postades i

Okategoriserade

En kommentar

  1. Hans Tell

    Du skriver så bra så att det känns som jag är med, Får minnen på dopp i olika vattendrag vid vandringar. Kul, ser fram emot nästa!
    Hasse

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *