Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Tentavecka

En liten uppdatering från mig, Emelie, som är mitt uppe i en härlig tentavecka. När jag fotograferades för Service Managements utbildningskatalog VT2013 togs bl.a. denna bild på mig. Visst ser det mysigt ut? Där sitter jag omringad av lila fluffiga väggar med boken i högsta hugg och ser allmänt tillfredsställd ut med livet. Jag önskar att jag var lika harmonisk och lycklig idag, två dagar innan tentan. Men jag har lovat att vara ärlig; såhär ser verkligheten ut:

Det är inte så gulligt, mysigt och harmoniskt. Böcker och artiklar är utspridda i en total oreda toppat med alldeles för många anteckningar och sammanfattningar. Ett på tok för stort kaffeintag blandat med en hel del godis i desperata försök att bli lite piggare. Ångesten är ett faktum när man ena sekunden känner att ”Yes, jag kan ju detta, lätt som en plätt” för att sedan gå över i känslan att man är totalt värdelös som inte får in ett enda begrepp i huvudet. Jag kan inte heller påstå att jag sitter iklädd en välstruken skjorta med lila sammetsväggar runt omkring mig.

Det är dock detta som är charmen med att läsa på universitetet. Det är inte alltid en dans på rosor, men kom igen! Hur ofta hade man denna lyx på gymnasiet att man fick LEDIGT från föreläsningar en vecka innan tentan för att kunna plugga? Det blir vad man gör det till!

I fredags jobbade jag på konferensen NEMO, New Media, Modern Democracy, ett treårigt forskningsprojekt om sociala mediers och onlinekommunikationers betydelse för individer och organisationer, som hölls på Campus i Helsingborg.  Konferensen gästades av folk från näringslivet, universitetet och media, som bjöds på en rad intressanta föreläsningar inom ämnet. Vår arbetsuppgift som studentambassadörer var att registrera gästerna, svara på frågor och helt enkelt se till att allt flöt på som det skulle. Det är så roligt när Campus bjuder in folk utanför studentlivet och ger oss studenter en möjlighet att mingla och bli inspirerade!

Nu ska jag ta en till kopp kaffe och sen försöka bli lite smartare vad gäller olika problemområden och teoretiska perspektiv på företags organisation och ledning.

Plugga lugnt!

Jag och Albane är redo att ta emot ca 100 gäster på NEMO-konferensen

En av fördelarna med att arbeta på konferenser är att det oftast blir fika över till hungriga studentambassadörer…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *