Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Tentaplugg i Båstad

Hej alla läsare,

Just nu sitter jag på ett Glas café i Båstad och tentapluggar. Det är inte ofta som jag känner en oerhörd energi att läsa till en tentamen men just här har jag lyckats hitta en härlig inspirationskälla. Det kan bero på att det på bord, hyllor, och montrar står uppställt glasskulpturer i alla möjliga former och färger. Lokalen är ljus och när jag tittar snett över axeln ser jag havet och Båstad, som så här års verkar vara en lugn stad som inväntar en betydligt livligare sommarsäsong.

Tentan vi har är på måndag och igår hade vi en förberedande föreläsning för att ta del av kursansvarigas tankar kring just denna tentamen. Vad som särskiljer denna från andra skriftliga tentor är att den är mer problematiserande och i essäform. Jag minns de första tentorna på Campus som till stor del var baserade på sakkunskap och detaljerade förklaringar till komplexa system och begrepp. I jämförelse kan denna tentamen verka mer reflekterande utifrån den litteratur vi läst sedan kursstart i januari.

För mig, liksom de flesta andra som ska tenta i min årskurs, är denna tenta någon som jag verkligen vill klara. Det skulle kännas väldigt tråkigt att för det första få en omtenta (den första för min del i såna fall), för det andra att ha omtenta när vi precis ha påbörjat magisteruppsatsen och för det tredje, om det går riktigt illa, tvingas omtenta i augusti. Det sista alternativet känns mycket motigt då jag kommer att ta examen i juni utan att egentligen vara klar.

Jag hoppas dock på det bästa och att alla reflektionsrapporter vi skrivit under kursen är en god hjälp på vägen.

So long…

16 mars, 2010

Inlägget postades i

Tentaplugg

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *