Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Sveriges studentvänligaste stad?

SFS, Sveriges förenade studentkårer, har utlyst en tävling om Sveriges bästa studentstad (läs mer här) – och såklart ska Helsingborg vara med och tävla! Kriterierna om samarbete mellan lärosäte, kårer, kommun och näringsliv låter som en beskrivning av Helsingborg i mina öron!

Ansökan ska vara inskickat senast på fredag, så idag satte jag och Cecilia (ordförande i kåren) oss på kårrummet och författade. Vi byggde ansökan på tre argument:

– Det är lätt att bli helsingborgsstudent. Den goda tillgången till bostäder och de väl utvecklade introduktionsperioderna slussar på ett bra sätt in nya studenter i universitetsdjungeln.

– Det är lätt att trivas som helsingborgsstudent. Utbildningarnas flexibilitet, det lilla universitetet ger studenten möjlighet att påverka sina egna studier, all möjlighet till näringslivskontakt och att näringsliv och stad vill anställa studenter under studieperioden är alla faktorer som gör att många studenter gillar att bo och plugga i Helsingborg.

– Det är lätt att sluta vara helsingborgsstudent. Ett lite konstigt argument kanske, men genom att utbildningen hela tiden påminner oss om att ha en fot i näringslivet är det inte så svårt att ta steget ut i verkligheten efter examen.

Så nu är det bara att hoppas på att juryn i SFS håller med oss! Håll alla tummar ni har!

emma kår
När klockan blir för mycket kommer man på dåliga idéer som att sätta tejp på kinderna...
cecce kär
Cecilia kämpar på med datorskärmen full av färgglada post-it-lappar!
20 januari, 2010

Inlägget postades i

Bilder Studentliv Studier

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *