Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Spännande examinering

Ny kurs och nya tag – igen!

Den här gången är det strategi och verksamhetsstyrning som gäller. En del kända namn och modeller dyker upp igen och fördjupas ytterligare. I skrivande stund sitter jag och förebereder mig för kursen spännande examinering, eller ja imorgon är det visserligen bara övning, men förberedelser krävs ändå.

Vi ska ha muntlig examinering i form av gruppdiskussioner där vi studenter samlar poäng beroende på aktivitetsnivå och kvaliten på inläggen. Jättespännande tycker jag! Nu är det dags att få chansen att glänsa med sin förmåga att prata och/eller träna upp denna förmåga. Med tanke på våra tänkta framtida  karriärer tycker jag att detta är mer viktigt att träna sig på än att skriva långa uppsatser. I ledningsgruppsrummet kommer det nog sällan vara någon som ber oss skriva uppsatser eller projektarbeten, däremot kommer det dagligan föras diskussioner om diverse problem då gäller det att kunna argumentera för sina åskiter och lägga fram förslag på bra sätt.

Förberedelserna går ut på att dels läsa in sig på litteraturen och dels på ett case hämtat från “verklighten” och därefter analysera detta case med hjälp av några vägledande frågor. Med oss till diskussionen ska vi ha max en A4 anteckningar som stöd under diskussionen.

Håll tummarna för oss imorn!

20 januari, 2011

Inlägget postades i

Okategoriserade

En kommentar

  1. Väljer komplettering « Service Management Blogg

    […] lite jobbigare och kan inte ge lika bra betyg. Så när jag nu på fredag missar en muntlig examination så får jag skriva 6 sidor och har bara möjlighet att få betyg 2 av […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *