Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Snart en veckas semester

Denna veckan har jag fått mitt tentaschema som har varit hemligt och under process fram tills nu. Här i Australien gör man alla tentor i slutet av terminen så jag kommer göra fyra tentor totalt på tre veckor. De två första kommer jag göra på samma dag med 1,5 h paus emellan. Det kommer givetvis bli jobbigt att ta sig igenom men samtidigt tycker jag det ska bli skönt att bli av med dem så fort som möjligt. Så förhoppningsvis kan jag hålla fokus i sex timmar i sträck så jag klarar dem. De andra två har jag med en veckas mellanrum  mellan varandra så då har jag åtminstone tid att lägga mer tentaplugg åt en tenta åt gången. Denna veckan har jag verkligen känt att terminens slut börjar närma sig. Jag har tagit mig igenom mer än halva terminen nu, och tiden går så fort så det känns som att snart kommer jag sitta och göra min sista tenta.

Efter tentorna är det ut och resa som gäller. En av de största annledningarma till att jag valde att plugga utomlands är de fantastiska möjligheterna det ger att resa och se andra delar av världen. Jag älskar Australien och dess mentalitet (som är väldigt mer layed back jämfört med Sverige) och givetvis den vackra naturen som Australien har att tillgå. Förutom att ha utforskat Melbourne har jag hittills åkt till Sydney på en weekend och sett mig omking i den vackra storstaden. Jag har också åkt på en vinprovingstur på vingårdar runtomkring Melbourne. Jag förstår inte att jag befinner mig i Australien förrän jag väl åker runt och ser mig omkring vilket är väldigt häftigt.

Sydney, Bondi Beach och jag med operahuset i bakgrunden
Sydney, Bondi Beach och jag med operahuset i bakgrunden

20140831_112340

20140831_160120

Nästa vecka är det Spring Break och det ska bli väldigt skönt. Jag vet inte hur det är generellt på universitet i olika länder, men i Australien har de en eller två veckors break mitt i terminen eftersom våra terminer börjar annorlunda. Eftersom jag inte hade ett vanligt sommarlov i år då jag jobbade fyra veckor direkt efter skolan slutade i Helsingborg och därefter åkte till Melbourne, har jag inte haft möjlighet att få semester. Jag ser så mycket fram emot att få åka iväg och släppa plugget för några dagar och samla energi. Jag och mina två svenska vänner som pluggar i Lund ska åka till Perth på västkusten imorgon kväll. Vi kommer att utforska Perth, åka till olika landskap och öar och kolla på fina djur, natur och njuta av värmen. Jag börjar räkna ner timmar tills det är dags att åka, ska bli så kul! Avslutar med bilder från vinprovningen för några veckor sedan.

Vinprovning i Yarra Valley

20140914_123328

20140914_122953

 

 

 

 

 

 

 

25 september, 2014

Inlägget postades i

Prat om mest ingenting

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *