Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Sista terminen

Hur ser sista terminen ut för en Service Management kandidat?

Det är tajt schema ska jag tala om för er! Speciellt om man gör som jag och engagerar sig i det mesta nu sista året. (Ett hett tips är att engagera sig redan från början!)

Den sista inriktningskursen gick av stapeln i januari och är matad med så mycket information som möjligt för att förbereda oss för “verkligheten”. Samtidigt körs kandidatuppsatsen igång för att man ska ha lite extra tid på sig med föreberedelser och för att prata ihop sig med handledare för att lättare kunna få ett bra resultat.

Men främst är detta en termin av framtidsdrömmar och stress. “Vad vill jag bli när jag blir stor?” “Vad skulle jag egentligen faktiskt kunna tänka mig att jobba med?” “Shit pommes frites jag ska börja jobba?!” “Har jag verkligen tillräcklig kunskap för att kunna bidra med något till de framgångsrika företag jag skulle vilja jobba för?” “Jag är ju fantastiskt grym, klart de vill ha mig!” “Hur tusan ska jag göra för att få mitt CV att sticka ut bland mängden?” “Shit vilken snygg bild att ha som CV-porträtt!” “Kan jag tänka mig att flytta?” “Vart kan jag tänka mig att flytta?” “Oj man kanske ska jobba lite utomlands?” “Hur hittar man jobb utomlands?” “Sommaren då? Semester kan man ju inte räkna med första året, eller?” “Jag är helt klart redo nu!” “Eller ska jag söka Master?” “Skoltrött? Svar JA!” ……….

Ja ni förstår, många frågor och många tankar som snurrar! Sista terminen är fullsmockad med skola, framtid och en fruktansvärd massa skoj! Ni har mycket att se fram emot under de tre åren som en kandidat innebär om ni börjar läsa till hösten!

Några ord på vägen från Dolly Parton: “If you don´t like the road you´re walking, start paving another one”

Chipp Chipp!

21 februari, 2011

Inlägget postades i

Intressant Studentliv Studier Tänkvärt

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *