Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Projektredovisning

av: Mattias Holmström

Veckan började sådär…

Igår, måndag 29 oktober, stod det projektredovisning på schemat. Vi presenterade vårt projektarbete som vi arbetat med i nästan två månader. Det kändes på förhand skönt. Det skulle bli förlösande att få bocka av den punkten och istället kunna koncentrera sig på torsdagens tenta.

Gruppen skulle ses 08:00 för en taktisk och praktisk genomgång över hur vi skulle presentera vårt resultat på bästa sätt, vem som skulle säga vad och i vilken ordning. Angiven redovisningstid var 15 minuter/grupp och för att veta ungefär hur djupt man ska gå in i de olika momenten vi tänkte presentera är det bra att öva minst en gång. Det är nämligen väldigt svårt att uppskatta tiden mitt uppe i presentationen. Därutöver skulle en PowerPoint-presentation snickras ihop. Lugnt! Presentationerna skulle ju inte börja förrän kl 10:15…

…08:05 ringer gruppmedlemmen Christian och flämtar: “presentationen börjar nu 08:15!”

Det hade blivit en ändring i schemat som endast vår grupp lyckats missa. Ajajaj! Skulle vårt arbete som vi kämpat med nu avslutas med på detta snöpliga sätt? Aldrig! Snabb avvägning inom gruppen:

  • Presentera utan PowerPoint – inte aktuellt
  • Be om att få presentera efter lunch och under lunchen snabbt skapa en PP – helst inte
  • Ett par grupper var före oss, kan vi göra en PP under tiden och därefter improvisera? –  absolut!

Så fick det bli! En PP i dess enklaste form upprättades samtidigt som gruppen vi skulle opponera på presenterade sitt arbete. När det var gruppbyte delade vi snabbt upp vem som skulle presentera vad och i vilken ordning det skulle ske. Med tanke på omständigheterna gick vi upp relativt självsäkra och genomförde vår presentation utan större besvär. Inom godkänd tidsram dessutom. Bra jobbat!

Nästa vecka ska jag berätta om vad Agoras näringslivsutskott planerar den 12 december.

Tillfällig paus i tentapluggandet på Villan.

 

30 oktober, 2012

Inlägget postades i

Arbete Studier Utbildning

En kommentar

  1. Victor

    Magiskt, man ska inte göra det för lätt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *