Opponering

Hej på er!

Sedan inlämningen av uppsatsen förra tisdagen har schemat varit fullspäckat. Vi magisterstudenter började med att fira inlämningen med en mycket trevlig champangelunch. Firandet fortsatte i  torsdags då Campus Helsingborg hade sitt 10 års jubileum med pompa och ståt samtidigt som vi hade Sneak Peak för 60 blivande studenter. På torsdagkvällen hade Stampus (Campus studentförening) sin vår(liga) festival med Hawaiitema.

Efter torsdagens begivenheter var jag uppe med tuppen för att gå på min sista frukostklubb med Markandsföreningen i Helsingborg. Jag och min uppsatskollega (som också är medlem i Marknadsföreningen) fick en trevlig överraskning när temat för morgonen var de roller medarbetaren tar i relation till sin ledare/chef, något som vi har skrivit vår magisteruppsats om. Vi kände oss glada över att vår uppsats berört ett så pass aktuellt ämne.

Efter frukostklubben gick flyttlasset till Göteborg och helgen har spenderats med att läsa andras uppsatser då vi studenter, som en del av magisterkursen, ska opponera på varandras uppsatser. Att opponera innebär att med utomstående ögon granska den uppsats som skrivits samt strukturera och ge konstruktiv kritik för hur duppsatsen kan förbättrats. Förutom att opponera på en uppsats och bli opponerade på ska vi även vara medhörare på ytterligare tre opponeringar. Att vara medhörare innebär att i förväg ha läst uppsatsen som behandlas samt att bidra med nyfikna och kritiska frågor.

Igår och idag har jag och mina uppsatskollegor genomfört samtliga opponeringar och nu återstår endast att genomföra de ändringar som opponenter och våra handledare givit oss kritik för samt de formalia fel som vi upptäckt vid genomläsning. Veckans höjdpunkt är dock fredag då vi tar examen!!

So long!

Det här inlägget postades i Ambassadörsuppdrag, Event, Föreläsningar, Studentengagemang, Studentliv, Studier och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt