Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Mot nya utmaningar

Jag tänkte ägna fredagskvällen åt att skriva mina sista rader här på Service Management bloggen. Lite drygt en månad efter examen är det faktiskt med en liten klump i halsen jag ser tillbaka på mina tre år på Campus Helsingborg . Det har varit tre härliga år som gått rysligt fort. Det har varit både ups and dows, men tänkte punkta upp topp tre på Tourism Management:

1:  Stadsvandring med Ola Thufvesson under Platsutvecklingskursen – ovärdelig!

2: Gästföreläsning med Jan Gunnarsson från Värdskap på Turism fenomen och näring -inspirerande och tankeväckande!

3: Live Case med Sodexo under Strategi och Verksamhetsstyrning– spännande näringslivskontakt!

Jag sökte mig till Service Management med en önskan om att jobba med konferens och/eller event efter examen. Jag hade en liten tanke om att jag ville fungera som en sorts konferensmäklare dit företag av olika storlek kunde vända sig med konferens önskemål och en budget så skulle jag fixa allt – boende, mat, resa, lokaler, aktiviteter osv. Rubbet helt enkelt. Inte en sekund har jag tvekat på att jag valde rätt utbildning, men mina vyer har vidgats och jag har funderat på vad jag egentligen ska göra efter examen. Platsutveckling känns mycket lockande, att utveckla en inte fullt så given plats ur turistperspektiv till en framgångsrik destination. Verksamhetsstyrning och strategi väckte mitt intresse och nån typ av management konsult känns inte främmande i framtiden.

Min resa kommer dock börja precis där jag tänkte och önskade att den skulle starta. I mitten av augusti börjar jag mitt nya jobb som konferensförsäljare på ett stort konferens och kongress hotell strax utanför Stockholm.

Jag hoppas att ni som räknar dagarna tills antagningbeskedet dimper ner i brevlådan känner er inspirerade och taggade att ge er in på en fantastisk resa. En resa som kommer bjuda på många slitna hårtoppar efter tentaperioder, sneda axlar efter konkande på böcker och mängder av smattrande på tangenter. Men en resa som även ger en enorm personligutveckling, mängder av ny kunskap och nya perspektiv och en hel drös fantastiska vänner. Och dessutom en alldeles lysande framtid!

All lycka till er alla!

08 juli, 2011

Inlägget postades i

Intressant Utbildning

En kommentar

  1. Marie Ohlin

    Stadsvandringen med Ola – Obeskrivbar och oförglömlig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *