Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Mitt livs första blogginlägg!

Hej alla glada!

Emelie Nyman heter jag, läser andra året på kandidatprogrammet Service Management med inriktning Health Management. “Jaha?” tänker ni då, vad tusan innebär det? Jag ska i denna blogg försöka ge er som läser en så ärlig och konkret bild som möjligt om vad vi lär oss på min utbildning, men även hur det är att plugga på Lunds Universitet, hur dagarna på Campus i Helsingborg ser ut och mycket mycket mer!

Idag har jag suttit och arbetat på ett praktikfall som ska vara klart tills på fredag. Uppgiften baseras på en väldigt tunn och lättläst bok, “Riv pyramiderna!” av Jan Carlzon som handlar om ledarskap, som vi sedan ska koppla till diverse teorier. Boken innehåller riktigt bra poänger, bl.a. hur det i dagens globala och kunskapsintensiva samhälle blir allt viktigare att ledarskap tar sin utgångspunkt i medarbetarnas erfarenheter, värderingar och självkänsla. Detta motiverar människor att bidra till organisationens mål och utveckling.

Jag avslutar mitt inlägg med ett tänkvärt citat från “Riv pyramiderna!”: “En människa som inte har information kan inte ta ansvar. En människa som har information kan inte undgå att ta ansvar.”. 

Vi hörs snart igen!

 

03 oktober, 2012

Inlägget postades i

Arbete Health Studier Tänkvärt

En kommentar

  1. Diana

    Vilket inspirerande inlägg!! duktig tjej du verkar vara 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *