Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Midterms, utflykter och multitasking

Bamboo rafting down the Nine-bend river
Bamboo rafting down the Nine-bend river

Det har gått en tid sedan jag senast skrev och under denna tid har det följaktligen också hänt en hel del. Förutom att jag har varit runt på ännu fler ställen i Shanghai så begav jag och en kompis oss dessutom med tåg till världsarvslistade Wuyi mountains. Det tog tio timmar. Tio timmar i hårda säten med en ljudnivå som man inte skojar om. Men det var värt det. Frisk luft, fantastiskt väder och vackra vyer bjöds vi på under resan och det är definitivt ett resmål som jag kan rekommendera. Även om vi inte såg några andra västerlänningar under hela resan.

Nyligen avslutades sista veckan av “midterms” här och dessa står för ungefär 30% av slutbetyget så jag var ganska nervös kan jag väl erkänna. Framför allt då jag inte hade en aning om hur de skulle vara utformade och uppbyggda. Det visade sig också bli lite rörigt i min midterm i Business Finance där kombinationen av att endast bläck var tillåtet samt att man inte fick något kladdpapper, visade sig vara förödande för mig. I alla fall om man ser till hur snyggt det såg ut när jag lämnade in. Trots detta så visade sig svaren emellertid vara korrekta vilket trots allt är det viktigaste.

Annars är tempot fortsatt högt här jämfört med hemma i Sverige, vilket jag tror kan bero på att man har så stor arbetsbörda från flera olika klasser samtidigt vilket bidrar till att tempot känns högre. I nuläget har jag fyra olika grupprojekt som pågår samtidigt i olika klasser vilket är lite svårt att koordinera. Multitasking blir alltså här centralare än någonsin. Dessutom fick vi just reda på att vi ska hålla en stor presentation den 25e december mellan 8-12 och en den 26e mellan 13-16, så det var ju roligt. Trots detta vill jag dock tillägga att jag gärna offrar en juldagsmorgon för den här upplevelsen då detta är något av det bästa jag gjort och något som jag kommer bära med mig resten av livet.

Ha det gött!

 

22 november, 2013

Inlägget postades i

Retail Studentliv Studier Utbildning

2 comments

  1. Kurser i Norge | Service Management Blogg

    […] Service Management Blogg Morgondagens ledare bloggar om studentlivet ← Midterms, utflykter och multitasking […]

  2. Kulturöverskridande samarbete | Service Management Blogg

    […] är, som jag nämnde i mitt förra inlägg, med i fyra olika grupper för tillfället. Även om detta kan vara aningen påfrestande så är […]

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *