Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Lyckan är inte att nå sitt mål; lyckan är att vara på väg!

Det absolut bästa med att läsa på Campus i Helsingborg i allmänhet och Service Management i synnerhet är att man som student erbjuds enorma möjligheter att få kontakt med näringslivet. Jag har tidigare skrivit om hur arbetsmarknadsdagen AGORA-dagen öppnade ett flertal dörrar för studenter som var sugna på jobb och samarbete med diverse företag. För mig innebar det en ovärderlig kontakt med företaget Adecco.

shaking-handsArbetsmarknadsdagen är bara ett av flera sätt att skapa kontakter med näringslivet när man läser Service Management. Ett annat tillfälle att skapa kontakter är den fantastiska möjligheten att ingå ett mentorprogram (Wilhelm har skrivit lite om det här). Detta är något som vi studenter erbjuds under den 4e terminen och har som syfte att ge oss en djupare förståelse för rollen som ledare. Jag blev minst sagt glad när jag fick beskedet att jag blivit tilldelad den mentor jag allra helst ville ha – en kvinna som arbetar som personalspecialist/projektledare på Helsingborgs lasarett. Hennes CV får mig att tappa hakan, det innefattar bl.a. 30 år i ledande positioner varav de senaste 12 åren präglats av en huvudsaklig inriktning på chefs- och ledarutveckling, projektledarskap och verksamhetsutveckling. Hon besitter praktisk kunskap om det vi läser om och det jag personligen brinner för. Mentorskap i ledarskap är en otrolig chans för mig som student att få ta del av hennes erfarenheter, något jag är så oerhört tacksam över. Jag tror vi kommer få en väldigt spännande dialog och jag ser verkligen fram emot vårt första möte.

Detta speglar väldigt väl hur man som student på Service Management kan få tillträde till näringslivet och hur vi erbjuds enorma möjligheter att skapa kontaktnät. Allt hänger på oss studenter; hur vi väljer att utnyttja dessa tillfällen. Jag känner på mig att jag har en oerhört inspirerande vår och höst framför mig, jag kan knappt bärga mig. Det känns precis som min rubrik lyder: lyckan är att vara på väg mot sitt mål, och det är en oerhört spännande och utmanande väg som jag bara älskar!

Kontakten med näringslivet är bara en av flera fördelar med att läsa på Campus i Helsingborg. I klippet nedan listar jag och Albane fem fördelar med att läsa på Campus:

  • Gemenskapen
  • De goda pendlingsmöjligheterna
  • Kontakten med näringslivet och kommunen
  • Utbildningsutbudet
  • Studentlivet

I klippet kan ni även se lite bilder från Campus, enjoy!
Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *