Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Karriärkväll med EF

Igår var det en händelserik kväll, jag hade nämligen bokat in mig på Agoras karriärkväll med EF. Jag menar, jag är inne på mitt sista år på Service Management Turism och snart min sista termin! Sen står jag där med min examen och har hela världen och många olika alternativ framför mig – Vad ska jag egentligen göra? Vad ska jag jobba med? Ska jag bo kvar i Helsingborg? Det är många frågor som cirkulerar i huvudet. Två saker jag dock vet är; Jag vill jobba med människor och jag vill jobba inom turism. Så när Agora marknadsförde karriärkvällen med EF så kände jag att jag inte behövde tveka.

Karriärkvällen var på villan och kvällen började halv sex med lite kaffe och mingel. Därefter gick vi in och lyssnade på en rolig och givande presentation om EF. Bilder och information varvades med roliga och intresseväckande videos, som dels handlade om några av EFs tjänster samt hur det är att jobba på EF. Vi fick även veta vilka kärnvärderingar som EF har, vilket jag personligen tycker är oerhört viktigt för jag vill i framtiden känna att jag arbetar på ett företag med värderingar som jag kan stå för och representerar mig som person. Arbetet är ju trots allt en viktig del i vårt identitetsarbete!

Efter cirka 45 min blev det en fikapaus med goda baguetter och ytterligare en kaffe! Det var välbehövligt och sedan körde vi igång omgång två som bestod av en rolig quiz! Mitt lag även kallat ”front row” var oerhört taggade med en bra laganda och passion! Tyvärr lyckades vi enbart kamma hem 6 poäng… Meen vi hade roligt!

Kvällen avslutades med ytterligare lite mingel tillsammans med EF:s representanter och andra personer som var på eventet. Det var roligt att få chansen att prata med dessa personer och få lite inspiration. Roligast tyckte jag nog det var att få träffa personer för att få se vad som är möjligt i framtiden, vilket jag tycker är något som borde lyftas mer – vilka möjligheter vi har efter examen. Framförallt tyckte jag EF verkade vara ett spännande och framförallt roligt företag att arbeta för, speciellt då jag själv tycker det är viktigt att känna att jag har möjlighet att påverka arbetet i organisationen.

Så som sagt, ett roligt event och jag tycker att detta är viktiga tillfällen att ta vara på! Det ger en enorm inspiration och även en inblick i vad jag själv kan arbeta med i framtiden, som faktiskt bara är 6-7 månader bort!

Hoppas att ni som läste detta också blev lite intresserade! 🙂
/Sarah

efFotograf: Agora

02 december, 2015