Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Höstinspiration…..

Av Helena

Som jag berättade i mitt förra inlägg var det med stor spänning som jag såg fram emot att få vara med på ”Packbridge Top Summit” som gick av stapeln i Lund i onsdags och torsdags förra veckan.

Temat för årets konferens var hållbarhet och hur man överlever lågkonjunkturer. Under två intensiva dagar fick vi som var med ta del av en rad gästföreläsningar. Sammanlagt fanns 300 delegater från 20 olika länder på plats vilket gjorde att det kändes både spännande och internationellt.

Först ut var Kinas Ge Jianghe, VD för China Packaging Federation. Han berättade om de olika förutsättningarna som Kina har för att bli en ledande nation inom förpackningsindustrin och om den enorma tillväxt man förväntar sig inom detta område. Presentationen kändes i vissa fall lite vinklad, men det var ändå en otrolig upplevelse att få lyssna på honom.

Efter Kina var det dags för Syd Korea, Kim Kyungmee berättade om landets senaste storsatsning, Foodpolice. Foodpolice är ett nyligen öppnat forskningscentrum där man satsar på att utveckla och framställa nya livsmedelsprodukter och förpackningar. Presentationen öppnade verkligen mina ögon för hur stor livsmedelsbranschen är och vilka otroliga möjligheter det finns inom området, både här hemma i Sverige och internationellt.

En rad olika presentationer från företag inom den svenska förpackningsindustrin följde, IKEA, Cloetta, Tetra Pak och MicVac för att nämna några. Det var en skön känsla att få bekräftat att det vi läser på Food Service Management programmet även är det som diskuteras ute i näringslivet. Vi har läst mycket om hur produktionen av livsmedel påverkar miljön samt vilka förpackningsmetoder man kan använda sig av för att öka hållbarheten på olika produkter, detta var något som i stort sett alla föreläsarna diskuterade i sina presentationer.

Jag blev utan tvekan mest imponerad av Linda Björk från konsultföretaget Amore som föreläste om hur man kan sälja sitt märke/koncept även i lågkonjunkturer. Hon gav inte bara en otroligt spännande föreläsning utan var även otroligt duktig på att prata inför publik och övertyga i det hon sa. En verklig inspirationsinjektion att ta med sig i framtiden!!

Hoppas ni får en riktigt bra vecka med mycket nya intryck och funderingar att ta med er framöver!!

Helena

 

22 oktober, 2012

Inlägget postades i

Event Föreläsningar Intressant

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *