Helsingborg VS Lund

Hallåja!

Känns som jag öppnar varje inlägg likadant, med en klassisk “det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg” men så är det (ska försöka bättra mig).

Hursomhelst tänkte jag ge mig på ämnet: var är det bästa att bo under sina studier, Lund eller Helsingborg? Vill ni ha ett rakt och snabbt svar så är min åsikt Helsingborg. Där är en hel del som skulle säga att jag är ute och cyklar, och jag kan förstå att många skulle tycka det. Lund är en grym stad, trevligt folk och bra med restauranger, caféer och en massa annat, men framförallt så har lund sina Nationer och i allmänhet ett grymt studentliv. Men Helsingborg är en underbar stad.

Innan jag började på Logistics Service Management och fick nys om att studierna faktiskt låg i HBG och inte Lund så började jag tänka lite; ”Jag vill ju plugga i Lund, inte i Helsingborg”, ”Vem har någonsin hört om Helsingborg som studentstad” m.m. så gick mina tankar. Det var nästan så jag valde att tacka nej till min utbildning bara för att det inte låg i Lund. Men idag är jag enormt glad över att jag valde Campus Helsingborg.

Så varför Helsingborg? Campus här är väldigt nytt, fräscht, modernt och inte för stort eller för litet. Campus har ca 4 300 studenter vilket betyder att man lär känna många men samtidigt att man inte alltid träffar samma folk hela tiden. Helsingborg som stad däremot speglar samma bild, en storstad men lite småstadscharm. Helsingborgs Stad arbetar också mycket med/för studenterna här och har även stora planer för staden i sig. I form av projektet – Helsingborg 2035 (http://www.helsingborg2035.se/). Helsingborg är även en perfekt vår-/sommarstad med platser som Gröningen med restauranger, stranden och en stor park vid vattnet med utsikt över Helsingör. Och Även för att man bor i Helsinborg så behöver du inte missa  alla event i Lund. Tåget över tar bara 30 min så det är inget jätteprojekt att ta sig dit.

Men alla tycker olika och vissa tycker Lund är bättre, och det går ju att bo i Lund och pendla till Campus… vilket säkert ca hälften av studenterna faktiskt gör. Detta är ju faktiskt ändå bara min åsikt. Men vill ni veta något mer eller har några särskilda frågor så är det bara att mejla mig på: lsm13cbo@student.lu.se eller Boatright.christofer@yahoo.se

(En bild från gårdagens promenad vid Gröningen)

/Chris

Det här inlägget postades i Logistics, Studentliv, Studier, Tänkvärt, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt