Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Gränsöverskridande arbete, positivt eller negativt?

Nu när vitsipporna blommar och solen har gjort avtryck i ansiktet i form av envisa fräknar som alltid dyker upp på vårkanten, har skolårets sista kurs satt igång. Organisation och ledning av livsmedelsinriktad serviceverksamhet heter kursen och jag tror, och hoppas, att den blir rätt tung, för är det någon gång jag har energi att verkligen satsa är det på våren!

Vad som ska bli mest spännande med kursen är att jag och min trogna vapendragare Sara har fått möjligheten att arbeta gränsöverskridande (ett väldigt viktigt begrepp inom service management!) vad gäller uppsatsen som ska skrivas. Vi kommer nämligen att jobba tillsammans med två tjejer som läser Logistics Management, Emelie och Maria.

Food Management är upplagt så att vi tillsammans med logistikarna läser de 50% service management som ingår och de andra 50%, som läses vid LTH, läses emellanåt tillsammans med YTH Livsmedelsteknik. Eftersom vi i första kullen Food bara är 10 personer (!) är det skönt med lite omväxling och nya bekantskaper.

Vi ska i projektet undersöka hur ett företags ledning och organisation har fungerat i en förändringsprocess som gjorts. Vad som är kruxet med att arbeta över gränserna är det att man vill att arbetet ska vara relevant för sin inriktning. Men saken är den att logistik finns i alla typer av verksamhet, och speciellt inom livsmedel! Så våran påse gott och blandat kommer bli en kanonmix, speciellt eftersom jag vet att vi alla 4 är motiverade, kloka och samarbetsvilliga personer.

Ciao!

12 april, 2010

Inlägget postades i

Intressant

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *