Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Gott nytt…

Hej alla jul & nyårsfirare!

Jag hoppas att ni liksom jag har lyckats få några dagars ledigt under julhelgen. Jag jobbade min sista dag på mitt nuvarande jobb på självaste julafton för att få världens bästa julklapp: två veckors semester, då min nya tjänst inte börjar förrän den 10:e januari. Jag kan inte minnas när jag senast varit ledig så länge utan det minsta krav på en inlämning eller kompletteringsuppgift. Fantastiskt härligt måste jag säga!

Under mina sex månader som heltidsanställd har jag insett att det är en ganska stor omställning att börja arbeta, på samma sätt som det är att börja studera på universitet. Framförallt gällande fasta arbetstider & under vilka förutsättningar man kan ta ledigt men även utifrån vilket språk som talas & det vokabulär som används. Begrepp som att wabba, ha en tidbank för komp & permissionsdagar var lika förvirrande som första gången jag hörde akademisk kvart, tenta & sittning. Trots en inledande förvirring blir dessa begrepp & innebörden av dem med tidens ens vardag & man anpassar sig efter de rådande reglerna & begreppen, såväl i akademin som i arbetslivet. När jag tog examen & lämnade akademin bröt jag därmed rådande mönster & måste därmed skapa förståelse för det nya som väntar.

För min del väntar en ny spännande tjänst som projektkoordinator & vilka utmaningar, förutom språket, som väntar mig återkommer jag med nästa år.

Gott nytt år önskar jag alla er läsare!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *