Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Framtiden i våra händer

Med bara en termin kvar här på Service Mangement är det naturligt att fundera på vad som kommer sen. När vi är färdiga – färdiga… Färdiga med vadå? Vad är det vi  är färdiga med? Vad händer sen då? Hur kommer nästa kapitel se ut? Vi är många som har lite lätt framtidsångest. Men vad hjälper det? Det är nu vi har vår framtid i våra egna händer. Det är nu vi har frihet att välja kärriärsinriktning och livstil!

Jag mötte härom dagen en sann entrepenör när jag – hör och häpna – var ute och åkte skidor. (Ja, du läste rätt skidor – i Helsingborg.) Våra hundar fick oss att börja prata och vi hade därefter sällskap i knappa timmen. Under den här tiden pratade vi ingångar på arbetsmarknaden, prioriteringar i livet och jag fick fårmånen att höra om delar av hans kärriärsresa. Slutsatserna av detta fantastiska möte blev att man måste se möjligheter, våga satsa, ta “skit” jobb – man vet aldrig vart det leder och viktigast – följ hjärtat!

Det som mestgjorde intryck på mig var när han i höstas hade sökt jobb som översättare på ett österrikiskt möbelföretag som skulle till att öppna i Sverige. Storleksmässigt är denna kedja näst störst i världen, efter IKEA. Tjänsten gick ut på att översätta deras manualer. Efter intervju blev han erbjuden tjänsten som VD för kedjan i Sverige. Snacka om totalvändning!

När vi skiljts åt gled jag fram som en vind i spåret med ökad tro på framtiden, inspirerad till att go for it!

11 december, 2010

Inlägget postades i

Intressant

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *