Första dagen i skolan

Nu drar vi igång igen. För alla nya service management studenter är det som bekant den bästa veckan nånsinn! =) Skämt åsido – nollningsveckan här i Helsingborg är en riktig höjdare och med Mathilda som general lär det bli legendariskt!

 

För oss andra, som inte har förmånen att delta i nollningen, innebär terminstarten bara en återgång till vardagen. Och knappt ens det för oss treor då många av oss läser utomlands denna termin eller kanske på distans från annan ort som jag valt att göra.  För mig är det projektledning och marknadsföring på internet som ska fylla höstens mörka timmar.

Checklista för terminsstart:

 

  • Fixa böcker! Kolla biblioteket i skolan, där finns alla kursböcker och är man ute i lite tid kan man klara sig utan att egentligen behöva köpa några böcker alls, alternativt köpa huvudböckerna och låna de övriga. Om det är slut på skolans bibliotek kan man alltid kolla stadsbiblioteket, vissa böcker finns även där. Vill du köpa böcker men inte nya finns många varianter. Blocket och Tradera är de traditionella, Agora brukar fixa bokloppis vid nya kursstarter där Campus studenter kan köpa och sälja böcker. Googla studentlitteratur och du hittar flera sidor där du kan köpa – både nytt och begagnat! Glöm inte jämföra pris olika böcker är billigast på olika sidor.
  • Studie försäkra hos CSN! Inga pengar innan studieförsäkran…
  • Betala medlemsavgifter till Agora och Stampus! Trots att kårobligatoriet nu är borta så är det värt att vara medlem i en kår. Du får möjlighet att delta i alla deras aktiviteter.
  • Ladda upp med block och pennor!
  • Om du inte redan gjort det – skaffa en almanacka så du kan hålla reda på alla inlämningar och tentor – och alla roligheter kvällstid!
  • Hoppas på och njut av lite sensommarsol!

 

Det här inlägget postades i Studentliv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt