Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Företagsvärd

Precis som Joy skrev var det den s.k. AGORA-dagen på Campus i onsdags. Det är en arbetsmarknadsdag för oss studenter där vi kan knyta kontakter och mingla runt bland företag från en rad olika branscher. De företag som fanns representerade uppvisade ett genuint intresse för oss studenter och hade en hel del intressanta erbjudanden att presentera. Dessutom kunde man få hjälp med sitt CV av experter eller få hjälp med sin framtidsplanering av kompetenta karriärcoacher.

Jag jobbade som företagsvärd under dagen vilket innebar att jag fick ett tilldelat företag som skulle ställa ut på Campus som jag skulle ta hand om under dagen.

Jag pratar framtid med Thomas, kontorschef för Adecco i Helsingborg
Jag pratar framtid med Thomas, kontorschef för Adecco i Helsingborg

Jag var värd för Adecco, företaget som stod högst upp på min lista över vilket företag jag önskade få. Det är världens ledande leverantör av HR-lösningar och ett av Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag som sätter individens utveckling och kundens behov i fokus.

När jag pratade med Adeccos representanter blev det väldigt tydligt att det är ett bra företag att arbeta inom. Förutom en ovärderlig kontakt med Adeccos fantastiska inspiratörer Peder, Rajnit och Thomas, överöstes jag av fina ord. Det är inte varje dag man träffar människor som har en sådan otrolig förmåga att motivera och inspirera folk – ett praktexempel på hur viktigt det är att trivas på sin arbetsplats. Det syns och märks direkt!

Adecco är inte bara ett välmående företag utan de erbjuder även enligt mig den häftigaste tjänsten för studerande: möjligheten att arbeta som vikarierande koncernchef i en månad. Tjänsten innebär att man får huvudansvar för ca 400 anställda och ca 5000 konsulter.

Emma berättar om sitt jobb som vikarierande koncernchef
Emma berättar om sitt jobb som vikarierande koncernchef

Förra året var det en Service Management-student, Emma Jungmark, som kammade hem tjänsten som hade omkring 2000 sökande. Hur coolt är inte det? Emma besökte vårt frukostmöte på AGORA-dagen där hon berättade om vägen till tjänsten och hur hennes liv förändrats. Det var en energisprudlande tjej som verkligen hade båda fötterna på jorden. Hon förklarade vikten av att våga tro på sig själv och på sin förmåga att prestera.

AGORA-dagen fyllde mig med en enorm energi och avslutades med en fantastisk bankett med god mat och bra underhållning på Parapeten i Helsingborg. En riktigt lyckad dag med andra ord!

Förresten, vi ses väl på Campus öppet hus den 14 mars?

AGORA-dagen avslutades med en bankett för vi som jobbat och alla företag som medverkat
AGORA-dagen avslutades med en bankett för vi som jobbat och alla företag som medverkat

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *