Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Finals

Halloj alla! 

Hoppas allt är kanon med er, själv skrev jag klart mina finals i förra veckan så nu har jag gått på julledigt och mår kanonbra. 

Angående finals, så ser skolsystemet lite annorlunda ut här bort. Som jag nämnt tidigare så har UCSB ett “quarter system” med midterms och finals. Under finals week så tentar man av i princip allt man lärt sig under kursernas gång. Jämfört med hemma i Sverige så har man bara ett försök på sig vilket är lite ovant. Tentorna är även uppbyggda lite annorlunda, vissa är i “multiply choice” format medan andra är i “essay” format. Man skulle kunna tänka sig att multipla choice är lättare eftersom något alternativ är rätt, men det formatet upplevde faktiskt jag som svårast. Trots det så gick mina finals kanonbra och då känns det såklart extra skönt att ta ett välförtjänt jullov.

Jag ser verkligen fram emot winter quarter (nästa termin) just eftersom jag förstår systemet och, för att inte glömma, språket betydligt bättre. Kurserna är valda och det ska bli kul att kicka igång igen.  

Jag befinner mig just nu på östkusten vilket betyder att det är lite kallare och mörkare jämfört mot Kalifornien. Här kommer dock några decemberbilder tagna från Cali.  Än en gång, hoppas ni har det kanonbra hemma! Det kanske inte låter så lockande, men njut av kylan, mörkret och all julstämning!

Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!

// Linnea 

20 december, 2018

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *