Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Examinationer, studiebesök & Bad Gastein

/av Mattias, Logistics

Folks!

En vecka, sju dagar eller 168 timmar har gått sedan mitt senaste inlägg. En vecka går oerhört fort och i rådande stund gäller det att vara produktiv. Produktiv i den bemärkelsen att få saker gjorda inom den knappa tidsram som terminen utgörs av.

Förra veckan präglades av tenta, dugga (liten tenta) och ett studiebesök. I tisdags skrev vi en tvåtimmars statistiktenta som innefattade beräkningar av enkätundersökningar, prognostisering och en hel del begreppsförklaringar. Tentan följdes av en dugga på onsdagen som bestod av ett antal 1×2 frågor och några beskriv-begreppet-frågor. Därefter var hela logistikklassen på studiebesök på det stora ICA lagret på Långeberga, Helsingborg. Ett enormt lager som distribuerar varor till alla ICA:s butiker i södra Sverige. Mest imponerande var det 28 meter höga helautomatiska koloniallagret.

SRS-backen
Källa: Svenska Retursystem

Efter tenta och dugga har vårt nya projektarbete kommit igång ordentligt. Vi, en grupp på fyra personer, ska göra en undersökning om vad livsmedelsbutiker tycker om SRS-backen (se bild). Projektet ska skrivas som en mindre C-uppsats med syfte att träna inför den kommande C-uppsatsen som vi skriver till våren.

 

Förutom ett väldigt effektivt styrelsemöte med Agora släppte studentföreningen /Stampus biljetterna till den årlig skidresan till österrikiska Bad Gastein. Undertecknad tjackade 1 av 120 tunga biljetter till den alpiska svenskbyn. Tackarrrrrrrrrr!

Frågor, kritik, önskemål. Allt är välkommet!

Adjö!

/Mattias Holmström maattiasholmstrom@gmail.com

Kort föreläsning innan den guidade rundturen genom ICA:s lager.
Bad Gastein 2012
09 oktober, 2012

2 comments

  1. sara

    är skidresan bara för campus helsingborg? eller för hela LU?

  2. Holmström

    Skidresan är primärt bara för /Stampus medlemmar. Men i år har trycket varit lite lägre och därför har de öppnat upp för alla. Medlem som icke medlem, student som icke student.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *