Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

En utbildning anpassad för arbetslivet…

Jag har under årens lopp fått många frågor om praktik utgör en del av kandidatprogrammet i Service Management. Det gör det inte. Men om du tycker att just praktiken är en viktig del av en utbildning så misströsta inte, för det finns gott om kurser som är starkt förknippade med näringslivet och som, enligt mig, är minst lika lärorika.

Ett exempel på detta är den kurs som jag precis har avslutat i kreativitet och affärsutveckling, vilket är den sista inriktningskursen på detta program. Förutom att just kreativitet kanske är det roligaste ämnet som behandlats under mina tre år i Helsingborg så är det primärt affärsutvecklingsdelen jag hänvisar till här. Här fick vi i uppdrag att göra en fiktiv affärsetablering på området Söder i Helsingborg med allt vad det innebär i form av planering, budgetering, omvärldsanalys och mycket annat.

Denna affärsetablering var otroligt lärorik då man sällan kunde föreställa sig hur mycket jobb det ligger bakom en bra affärsplan. Bara att undersöka alla kostnader, hur arbetstider ska förläggas, vad man får och inte får göra samt vilka tillstånd som behövs tar otroligt lång tid. Jag är dock av åsikten att denna affärsetablering har varit en av de mest lärorika upplevelser jag har haft under utbildningstiden och jag är därför säker på att det finns mycket härifrån som jag kan ta med mig ut i arbetslivet.

När det finns uppgifter som är så väl förankrade i näringslivet och bygger på riktiga situationer, vilket det finns på detta program, anser inte jag att praktik är en nödvändighet. Detta program leder till jobb efter studierna ändå.

Ha det bra!

Vårt arbete med affärsplanen i full gång...
Vårt arbete med affärsplanen i full gång…
11 april, 2014

Inlägget postades i

Retail Studentliv Studier Utbildning

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *