En glad överraskning………..

av Helena

Hej igen,

Förra veckan berättade jag om all den inspiration som jag och mina kursare fick när vi var med på Packbridge Top Summit möte, ett forum med fokus på hur olika livsmedelsföretag tänker, och arbetar med, miljö och hållbarhet. Jag tänkte fortsätta på lite av samma spår denna vecka eftersom jag fått ytterligare ett tillfälle att se hur ett stort livsmedels företag, nämligen Néstle, jobbar med miljö och hållbarhet på lång sikt.

Vi håller just nu på att skriva ett arbete om kaffe och kaffeproduktion och vi har bland annat tittat på hur kaffeindustrin påverkar miljön och hur man kan odla hållbart kaffe, dvs hur man kan minska miljöpåverkan, vattenkonsumtion samt förbättra arbetsförhållandena för odlarna.  Som en del av arbetet ville vi göra ett studiebesök hos en kaffeproducent, valet av företag är naturligtvis självskrivet när man bor i Helsingborg…….Zoégas.  Vi ville se hur Zoégas, som numera ägs av Néstle, arbetar med långsiktighet och hållbarhet inom sin kaffeproduktion och till vilken grad de tar ett socialt ansvar.

Studiebesöket blev mycket intressant, och det var en glad överraskning att höra hur centralt det är för Néstle att hjälpa kaffeodlare med att förbättra miljö och arbetsförhållanden, samtidigt som man långsiktigt försöker göra industrin mindre vatten och energikrävande.

Det känns riktigt bra att bli så positivt överraskad av ett stort företag. Dagens livsmedelsindustri brottas med en rad problem inom både miljö och hållbarhet men genom att ta ett gemensamt socialt ansvar kan man förhoppningsvis lösa flera av dem inom en snar framtid……… Impressive Néstle!!

Om helena

Hej, jag heter Helena och läser sista året på Food Service Management. Anledningen till att jag valde FSM är att jag älskar mat och vill jobba med livsmedel i framtiden. Att jag valde FSM ångrar jag inte en sekund, det är ett jätte roligt program som ger en bra grund för att jobba inom många olika områden inom livsmedelsbranschen.
Det här inlägget postades i Intressant, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt