Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

En bra anledning till att ansöka: Utlandsstudierna!

Fudan University, huvudbyggnaden
Fudan University, huvudbyggnaden

Till en början hade jag inga tankar på att ansöka om utlandsstudier utan var rädd att det skulle innebära mer jobb än jag hade tid med när mycket annat hände samtidigt. Jag ändrade dock mig efter att ha hört flera klasskamrater diskutera just hur givande det skulle vara att spendera en termin utomlands. Detta är jag idag väldigt glad över att jag gjorde.

Jag kan idag, med facit i hand, konstatera att jag aldrig har ångrat det beslutet jag tog då. Även om det innebar mycket jobb. Min termin utomlands har gett mig så otroligt mycket som jag kommer bära med mig i resten av mitt liv och som jag aldrig hade kunnat få ut av en termin hemma i Sverige. Sen att valet föll på just Kina handlade mycket om att jag ville ge mig själv utmaningen att anpassa mig till en annan kultur och på ett bättre sätt förstå komplexiteten i kulturöverskridande samarbete.

Naturligtvis finns det många utbildningar som erbjuder chansen till utlandsstudier men fördelen med Lunds universitet är att du har flera olika alternativ. Du kan för det första söka de institutionsspecifika avtalen där institutionen för Service Management och Tjänstevetenskap bland annat har avtal med universitet i Sydney och Lissabon. För det andra kan du göra som jag gjorde och söka något av de ”centrala” avtalen vid Lunds universitet, fördelen med detta är att det finns många att välja bland. Det tredje och sista alternativet är att fixa utlandsstudierna på egen hand. Nackdelen med detta är dock att du själv måste stå för eventuella terminsavgifter.

Oavsett vilken väg som väljs så är detta en fantastisk möjlighet och just möjligheten till utlandsstudier utgör i all sin enkelhet ett välgrundat skäl till att studera Service Management vid Lunds universitet.

Ha det bra!

Shanghai
Shanghai

 

09 april, 2014

Inlägget postades i

Retail Studentliv Studier Utbildning

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *