Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Emporia

Av: Emelie Nyman

Veckan som har gått har mest handlat om projektarbetet som jag pratade om i mitt förra blogginlägg.

Plugg på Af-borgen i Lund

Vi arbetar fyra personer i varje grupp. Min grupp försöker träffas varje dag antingen i Lund eller i Helsingborg. Ca en gång i veckan har vi tillfälle att träffa vår handledare på Campus som ser till att vi är på rätt spår och ger oss en hel del råd och tips.

I arbetet ska vi utgå från den litteratur vi haft under terminen, men vi ska även själva hitta två vetenskapliga artiklar som vi ska använda oss av. Det är ett väldigt nyttigt sätt att lära sig litteraturen på eftersom man måste förstå och arbeta med texten en hel del för att kunna göra ett bra arbete.

På måndag ska projektarbetet skickas till våra opponenter, d.v.s de grupper som ska läsa igenom vårt arbete och komma med konstruktiv kritik under ett seminarium. Vår grupp kommer även få tilldelats två andra gruppers projektarbeten som vi ska opponera på. Därefter får man ändra i sitt arbete om man vill, innan man skickar in den slutgiltiga versionen till handledaren. På detta sättet lär man sig väldigt mycket: å ena sidan får vi vårt arbete kritiskt granskat och får möjlighet att ändra saker vi inte tänk på, och å andra sidan får vi se vad de andra grupperna gjort bra/mindre bra och kan använda oss av det när vi ändrar vårt egna arbete.

Nästa vecka, efter opponeringen, kommer jag skriva vilka slutsatser vår grupp kom fram till. Vi har kommit fram till väldigt många intressanta insikter!

Nog om vårt projektarbete. Igår var jag på en VIP-invigning av Malmös nya köpcentrum Emporia. Jag har bara ett ord att säga: WOW! Det var oerhört häftigt, häpnadsväckande, stort och fantastiskt. Ur ett Service Management-perspektiv kan jag bara säga att de verkar ha spelat alla kort rätt vad gäller servicelandskapet. De har lyckats få fram en oerhört exklusiv och innovativ känsla tack vare ljud och ljus. Vattenfall vid rulltrapporna, en liten bioduk som snurrar runt i taket med olika personer som pratar, den ena häftiga sittplatsen efter den andra. Jag behöver inte säga mer, ni måste åka dit och uppleva det själva!

Här bjuder jag på några exklusiva bilder från Emporia, enjoy!

Entrén till Emporia – Malmös nya köpcentrum!
Emporia

24 oktober, 2012

En kommentar

  1. Service Management

    Å Emelie, du är ju bara bäst.
    Tack för ett superaktuellt inlägg!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *