Service management blogg

Morgondagens ledare bloggar om studentlivet

Ängelholm nästa + Functional foods?

Josefin pratade nedan om 2 andra bloggare som var i Bad Gastein med Stampus och en av dem var jag. Kan bara hålla med om att det var en riktigt kul och underhållande vecka! Så missa inte att följa med nästa år!

Men jösses vilken hög med kompletteringsuppgifter jag hade när jag kom hem!

Veckan jag var borta var nog den mest gästföreläsningstäta veckan någonsin! Jag missade totalt 8 gästföreläsningar och ett studiebesök på Probi  i Lund. Så den senaste veckan har jag betat mig igenom en hel hög med vetenskapliga artiklar (på engelska!) för att sedan diskutera dessa med kursansvarig. Ett vänligt sätt att visa att jag läst dem, istället för att skriva en A4 sammanfattning. Uppskattas mycket! Plus att det var väldigt lärorikt eftersom jag då kunde ställa följdfrågor som jag undrat över under läsningen.

Hur som helst, nu är det över och jag kan rikta fokus mot kursens uppgifter igen. Vi läser just nu kursen Näringslära (2) och Functional foods. Näringslära säger sig självt, men Functional foods är kanske lite av ett okänt uttryck och jag tror att fler kanske känner till uttrycket Smart foods bättre. Vad som kategoriseras som Functional foods är livsmedel som utöver att ge oss näring också hjälper kroppen i andra syften, som t ex stabiliserar magen. Ett känt exempel är Proviva och alla andra hälsofrämjande yoghurtar och juicer på marknaden. Men det finns så mycket mer och det är det vi undersöker nu. Riktigt intressant!

Viktigt att tänka på är att få i sig fibrer, det är inte bara bra för tarmen utan också för immunförsvar och för att din kropp ska bli mindre inflammationsbenägen. Ett litet tips från coachen 😛

Imorgon, fredag, ska jag återigen vara studentambassadör och denna gången i grannstaden Ängelholm på deras utbildningsmässa. Jag hoppas på många gymnasieelever som är intresserade av Campus och att jag får pladdra på om våra olika utbildningar!

Tallyho 😀

10 februari, 2011

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *