Amerika calling

En av de största anledningarna till att jag valde att läsa vid Campus Helsingborg var möjligheten att göra den femte terminen utomlands.
Jag sökte via LUUP för att få ett utbyte med en annan skola. Jag valde tre skolor jag kunde tänka mig, det blev en av dem, North Carolina Chapel Hill.
Nu sitter jag i ett av skolans 9 bibliotek och pluggar Marine Environment så gott jag kan samtidigt som nollningen är i full gång för de nya studenterna här. Om någon trodde att nollningen i Sverige är farlig så borde ni se det som sker här, för att komma med i de så kallade “Frat” eller “Surroroties” som är för pojkar och flickor gäller det att utmärka sig, positivt och negativt.

Den största skillnaden jag upptäckt efter 2 veckor här är framförallt storleken, skolan är enorm. Här går ungefär lika mycket studerande som vid Lunds Universitet, skillnanden är bara att ALLA bor på Campus. Här finns 2 gym, en egen bank, matsalar stora som Nobelmiddagen, 2 miljoner byggnader för klasser som man måste springa runt som en turist för att finna varje morgon. En annan stor skillnad är kurserna, här är det full fart med 5 kurser direkt från början. Eftersom jag valt en skola som inte har Logistik i programmet läser jag en del av kursen hemifrån också parallellt, det tar på krafterna men gynnar förhoppningsvis studierna till slut.

Jag kommer fortsätta blogga från Chapel Hill under hösten så jag hoppas ni vill följa med till andra sidan Atlanten.

Ha en fantastisk nollning alla nya. Välkomna till Helsingborg.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt