Varför Service Management?

Hej alla blivande studenter!

Det är säkert massor av tankar som snurrar runt i era huvuden just nu angående vilket universitet ni ska välja, hur det kommer påverka er framtid och vad ni kommer att tycka är kul i längden. Jag tänkte dela med mig av hur det gick till när jag sökte till universitet och hur jag hamnade på Campus Helsingborg tillslut 🙂

Jag har aldrig haft problemet att jag inte vetat vad jag velat plugga. Tvärtom, så har jag velat bli allt mellan himmel och jord och helst samtidigt, haha. Antropolog, fysiker, sexolog, projektledare, barnmorska för att bara nämna några. Dock byter jag uppfattning om vad som är det perfekta drömyrket relativt ofta. Under mitt första år i Lund så läste jag kurser i både socialantropologi och psykologi men insåg snabbt att ingen av dem var det rätta spåret för mig. Så till hösten sökte jag in till Service Management-programmet med inriktning hotell och restaurang med visionen om att bli hotellchef. Under mina snart två år på Campus har jag hunnit ändra mig igen. Nu vill jag inte alls bli hotellchef. Jag var inne på att bli ekonom men är idag sugen på att jobba med HR.

Vem vet, kanske hinner jag ändra mig tusen gånger till innan jag tar examen men det fina med Service Management är just att det är så brett så det gör inget om jag ändrar mig för jag kan ändå fortsätta på samma utbildning och slippa byta ideligen. Förhoppningsvis, så kan jag oavsett om jag vill jobba inom HR, går tillbaka till att vilja jobba inom projektledning eller får för mig att jobba inom marknadsföring, fortsätta läsa till en examen i Service Management, då vårt program nosar på alla dessa områden och ger mig viktiga grundkunskaper. Möjligtvis måste jag komplettera med några kurser inom vad jag bestämmer mig för att göra tillslut, men jag känner mig trygg i mitt val av universitetsstudier just eftersom jag kan jobba mig emot en examen utan att behöva byta utbildning så fort jag byter framtidsdrömmar.

 

Ha en fin söndag!

/Vendela

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt